MVK opleiding – Middelbare Veiligheidskunde

Waarom Kader?

Hoog slagingspercentage door intensieve begeleiding

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen

Iedere docent is specialist in zijn vakgebied

14 lesdagen
Hobéon SKO erkend
6.334,- excl. btw

Startdata

ma 05/06/2023
Assen Bijna vol
wo 13/09/2023
Groningen
di 19/09/2023
Almelo

Informatieavonden

di 06/06/2023 19.30 uur
Digitaal
di 12/09/2023 19.30 uur
Geleen
di 03/10/2023 19.30 uur
Digitaal
Toon alle data
Herken jij de risico’s op de werkvloer en weet je er op een juiste manier mee om te gaan? Een opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige kan hierbij helpen!

Inhoud van de MVK opleiding

De MVK opleiding biedt kennis over de diverse veiligheidsonderwerpen, veiligheidscultuur en wetgeving. De opleiding is tevens gericht op de adviesvaardigheden die jij als toekomstige Veiligheidskundige nodig hebt voor de uitoefening van jouw functie.

Gedurende de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige leer je over onder andere elektrische veiligheid, brandveiligheid, machineveiligheid en fysieke belasting. Ook trainen we vaardigheden als presenteren, rapporteren en risicobeoordelingen uitvoeren.

Is de MVK opleiding geschikt voor mij?

Tijdens de Middelbare Veiligheidskunde opleiding leer je de basis risico factoren kennen, deze kun je direct toepassen in de praktijk. Ben je benieuwd naar de toelatingseisen? Deze vind je uitgebreid in onze brochure.

Wat kun je met een MVK diploma?

Na het afronden van de MVK opleiding ben je deskundige op het gebied van veiligheid en heb je de benodigde kennis over veiligheidsonderwerpen en wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid. Je kunt nu richting geven aan het te voeren veiligheidsbeleid.

Na de opleiding weet je hoe je een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en Taak Risico Analyse (TRA) opstelt en ben je helemaal op de hoogte van de wet- en regelgevingen.

Tijdens de opleiding leer je de basis risicofactoren kennen en je kunt deze (vaak al tijdens de opleiding) direct toepassen in de praktijk. Ook heb je na deze opleiding formeel aantoonbare kennis op het gebied van veiligheidskunde.

Studieduur

De Middelbare Veiligheidskunde opleiding bestaat uit 14 lesdagen gedurende één vaste lesdag per week, gevolgd door het examen en scriptieverdediging.

Investering

De investering bedraagt € 6.334 euro excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, intensieve scriptiebegeleiding, examen en eventueel herexamen. De uitgebreide inhoud, de benodigde vooropleiding en de informatie over het volgen van de opleiding MVK staan in onze brochure.

Voor het aanvragen van subsidie voor de opleiding Middelbare Veiligheidskunde kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Download brochure

Download de brochure van onze MVK opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag is en waar een scriptie aan moet voldoen.

Download brochure >

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding?

Het verschil tussen de MVK opleiding en HVK opleiding wordt veel gevraagd. Als potentieel Middelbaar Veiligheidskundige of Hoger Veiligheidskundige is het belangrijk om de verschillen tussen de MVK opleiding en de HVK opleiding te weten.

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding?
Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties. Welke (in)directe risico’s lopen collega’s en welk risico loop de omgeving bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen uw organisatie?

Wat doet een Veiligheidskundige?
Van MVK naar HVK: waarom zou u?

Als Preventiemedewerker of Middelbaar Veiligheidskundige houdt u zich bezig met veiligheidsrisico’s op de werkvloer. Maar heeft u ook genoeg kennis om de veiligheidsprocedures verder aan te scherpen of geheel nieuw beleid op te zetten en uit te rollen? Wij vertellen u meer over de stap van praktijkgericht naar beleidsmatig bezig zijn met veiligheid.

Van MVK naar HVK: waarom zou u?