Inhoud van de MVK opleiding
De MVK opleiding biedt kennis over de diverse veiligheidsonderwerpen, veiligheidscultuur en wetgeving. De opleiding is tevens gericht op de adviesvaardigheden die jij als toekomstige Veiligheidskundige nodig hebt voor de uitoefening van jouw functie.
Gedurende de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige leer je over onder andere elektrische veiligheid, brandveiligheid, machineveiligheid en fysieke belasting. Ook trainen we vaardigheden als presenteren, rapporteren en risicobeoordelingen uitvoeren.
Is de MVK opleiding geschikt voor mij?
Tijdens de Middelbare Veiligheidskunde opleiding leer je de basis risico factoren kennen, deze kun je direct toepassen in de praktijk. Ben je benieuwd naar de toelatingseisen? Deze vind je uitgebreid in onze brochure.
Studieduur
De Middelbare Veiligheidskunde opleiding bestaat uit 14 lesdagen gedurende één vaste lesdag per week, gevolgd door het examen en scriptieverdediging.
Investering
De investering bedraagt € 6.334 euro excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, intensieve scriptiebegeleiding, examen en eventueel herexamen. De uitgebreide inhoud, de benodigde vooropleiding en de informatie over het volgen van de opleiding MVK staan in onze brochure.
Voor het aanvragen van subsidie voor de opleiding Middelbare Veiligheidskunde kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Download brochure
Download de brochure van onze MVK opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag is en waar een scriptie aan moet voldoen.
Download brochure >
Incompany
Incompany opleiden is een slimme manier om meerdere collega’s tegelijk te laten bijscholen. Wij maken de opleiding volledig op maat en stemmen deze af op uw wensen. Ontdek de voordelen en aanpak van incompany-trajecten bij Kader.
Hoe ervaren anderen de MVK opleiding?
Veelgestelde vragen
Het verschil tussen de MVK opleiding en HVK opleiding wordt veel gevraagd. Als potentieel Middelbaar Veiligheidskundige of Hoger Veiligheidskundige is het belangrijk om de verschillen tussen de MVK opleiding en de HVK opleiding te weten.
De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties. Welke (in)directe risico’s lopen collega’s en welk risico loop de omgeving bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen uw organisatie?