Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties opleiding BMI

Waarom Kader?

Jarenlange ervaring in het geven van brandmeldinstallatie cursussen

Aansluitend NIBHV examen

In de Onderhoudskundige Brandmeldinstallaties opleiding leren we je het vakbekwaam inspecteren, onderhouden en repareren van brandmeldinstallaties, volgens de norm NEN 2654-1. E

Inhoud van de cursus

Nadat je de Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties opleiding succesvol hebt afgerond; heb je kennis van de grondbeginselen van brandveiligheid, techniek en installatie. Je weet alles over NEN 2654-1, de norm op het gebied van periodieke inspectie en onderhoud van brandmeldinstallaties. Ook kun je zelfstandig onderhoudsproblemen met betrekking tot onechte en ongewenste meldingen oplossen en kun je de uitvoering van reparaties en activiteiten van de Beheerder BMI controleren en evalueren.

Is de cursus geschikt voor mij?

De Opleiding Onderhoudsdeskundige BMI is bedoeld voor medewerkers van (erkende) onderhoudsbedrijven die verantwoordelijk zijn voor het zelfstandig inspecteren, controleren en repareren van brandmeldinstallaties (dit geldt ook in relatie tot certificering van de CCV certificatieschema’s Brandmeldinstallaties). De opleiding is de juiste voorbereiding voor het examen Onderhoudsdeskundige BMI, dat vereist is om als erkend onderhoudsbedrijf gecertificeerd brandmeldinstallaties te kunnen onderhouden.

Studieduur

De Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties opleiding duurt 6 dagen (totaal 36 contacturen).

Investering

De investering bedraagt € 1.657, – (excl. BTW)

Download brochure

Download de brochure Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties opleiding BMI waarin je uitgebreide informatie krijgt over de opleiding, toelatingseisen en studiebelasting.

Download brochure >