kader-advies.nl kader-hse.nl kader-opleidingen.nl

Onderhoudsdeskundige ontruimingsalarminstallaties (OAI)

Waarom Kader?

Jarenlange ervaring in het geven van brandmeldinstallatie cursussen

In de praktische opleiding Onderhoudsdeskundige OAI worden alle aspecten behandeld die je nodig hebt bij het correct onderhouden van ontruimingsalarminstallaties. Je maakt kennis met het werk als onderhoudsdeskundige in theorie en praktijk. Ook behandelen we de relevante normen en voorschriften.

Inhoud van de cursus

Als Onderhoudsdeskundige OAI heb je na het succesvol afronden van de opleiding kennis van de wet- en regelgeving, weet je wat het doel is van een ontruimingsalarminstallatie en heb je kennis gemaakt met de normering op het gebied van installeren van ontruimingsalarminstallaties (NEN 2575 deel 1 t/m 5 en de norm NEN 2654-2). Ook ben je vertrouwd met de STIPA-methode en heb je kennis van geluidsmetingen.

Is de cursus geschikt voor mij?

De opleiding Onderhoudsdeskundige OAI is bedoeld voor iedereen die regelmatig betrokken is bij de aanleg van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en uitgebreide kennis hierover wil opdoen.


In het bijzonder is de opleiding geschikt voor als je de opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallatie (BMI) hebt afgerond. Deze is vereist om als erkend installatiebedrijf of branddetectiebedrijf gecertificeerd brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties te kunnen onderhouden

Studieduur

De opleiding duurt 1 dag of 2 avonden (totaal 7 contacturen).

Investering

De kosten bedragen € 405,- (excl. BTW).

Download brochure >

Download de brochure Onderhoudsdeskundige ontruimingsalarminstallatie waarin je uitgebreide informatie krijgt over de opleiding, toelatingseisen en studiebelasting.

Download brochure >