Projecteringsdeskundige brandmeldinstallatie

Waarom Kader?

Jarenlange ervaring in het geven van brandmeldinstallatie cursussen

Aansluitend examen

All-in prijs

In de opleiding Projecteringsdeskundige BMI leer je het volgens de voorschriften opstellen van een Programma van Eisen en op basis hiervan zelfstandig een brandmeldinstallatie ontwerpen en projecteren.

Inhoud van de cursus

Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond heb je kennis van de grondbeginselen van brandveiligheid, techniek en voorschriften. Je weet alles over de normering op het gebied van projectering van brandmeldinstallaties. Ook kun je zelfstandig een Programma van Eisen opstellen en vertalen naar een ontwerp van brandmeldinstallaties en kun je projecteringsproblemen met betrekking tot onechte en ongewenste meldingen oplossen.

Is de cursus geschikt voor mij?

De opleiding Projecteringsdeskundige BMI is bedoeld voor medewerkers van (erkende) branddetectiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en projecteren van een brandmeldinstallatie (dit geldt in relatie tot certificering in het kader van de CCV certificeringsschema’s Brandmeldinstallaties). De opleiding is ook de juiste voorbereiding voor het landelijk erkende examen Projecteringsdeskundige BMI, dat vereist is om als erkend branddetectiebedrijf gecertificeerd brandmeldinstallaties te kunnen projecteren.

Studieduur

De opleiding duurt 8 dagen (totaal 48 contacturen).

Investering

De investering bedraagt € 2.434, – (excl. BTW).

Download brochure

Download de brochure Projecteringsdeskundige brandmeldinstallatie waarin je uitgebreide informatie krijgt over de opleiding, toelatingseisen en studiebelasting.

Download brochure >