Basistraining Performance Level en SISTEMA training

Waarom Kader?

1 lesdag
630,- excl. btw.

Startdata

wo 24/05/2023
Gorinchem
wo 05/07/2023
Zeist
do 23/11/2023
Breda
Na de PL en SISTEMA training ben je in staat om veiligheidsfuncties te ontwerpen en uit te werken. Je kunt het te behalen PL level aantonen door berekeningen in SISTEMA. Door de praktische oefeningen met SISTEMA weet je hoe de PL norm kan worden toegepast.

Inhoud van de training

Een veiligheidsfunctie wordt toegepast om risico’s in een machine te verminderen en wordt ‘uitgevoerd’ door de veiligheidsgerelateerde delen van het besturingssysteem.
Deze veiligheidsfuncties krijgen elk een vereist performance level (PL), dat in lijn is met het risico dat door de betreffende veiligheidsfunctie moet worden verminderd. Om aan te tonen dat dit level kan worden behaald moet een berekening worden uitgevoerd waarbij de categorie (1- of 2-kanaals) en de faalkans van de componenten van belang zijn. Deze PL berekeningen worden vaak met de (kosteloze) tool SISTEMA uitgevoerd. In de training wordt de geharmoniseerde norm EN ISO 13849- 1:2016 behandeld, maar we kijken zeker al vooruit naar de nieuwe versie van deze norm (via de draft).

Deze training werd voorheen verzorgd door D&F Safety Academy. Begin 2020 werd D&F onderdeel van Kader Group. Na twee jaar intensieve samenwerking is het nu tijd verder te gaan als Kader Academy. Daarmee verdwijnt de handelsnaam, maar onze mensen, trainingen en gedachtengoed natuurlijk niet. Onze passie voor veiligheid, die in alles wat we doen te zien en voelen is, blijven we uitdragen onder deze nieuwe vlag.

Is de PL en SISTEMA training geschikt voor mij?

De opleiding is geschikt voor engineers, ontwerpers en technici van zowel machinebouwers (ontwerp) als eindgebruikers (controle). Voor deze basistraining is geen specifieke voorkennis nodig. Enige ervaring met machines en besturingssystemen is wenselijk.

Studieduur

De PL en SISTEMA training betreft een ééndaagse training.

Investering

De investering voor de Basistraining Performance Level en Sistema bedraagt € 630,- exclusief btw.

Download brochure

Download de brochure en krijg uitgebreide informatie over de Performance Level en SISTEMA training. Denk aan de te behandelen onderwerpen en de toegevoegde waarde van de training.

Download brochure >