kader-advies.nl kader-hse.nl kader-opleidingen.nl

Risicomanagement

HVK module 5

Waarom Kader?

Dé veiligheidskundige opleider van Nederland!

Les van echte vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven

In deze module staat de RISMAN methode centraal. Daarbij kijken we naar arbeidsveiligheid, maar ook verder naar de totale organisatie als geheel.

Inhoud

Hoe reageert een bedrijf op een grote brand, cyberaanval, langdurige stroomuitval of bijvoorbeeld een overstroming? Allemaal situaties die enorme gevolgen kunnen hebben voor het voortbestaan van een organisatie. In deze module wordt dan ook stil gestaan bij bedrijfscontinuïteitsmanagement (BCM). Organisatie maken gebruik van diverse managementsystemen om beleid te formuleren waarmee systematisch de risico’s worden beheerst en de prestaties verbeterd. In deze module komen de belangrijkste managementsystemen volgens de HLS structuur aan bod; Veilig en gezond werken volgens ISO 45001, Kwaliteit van producten en diensten volgens ISO 9001 en aandacht voor de milieurisico’s van de bedrijfsvoering volgens de ISO 14001. Daarnaast leer je kritisch te kijken naar deze managementsystemen en hoe je interne audits kunt uitvoeren.

Is HVK Module 5 geschikt voor mij?

De losse modules vragen om eenzelfde vooropleiding als de gehele HVK opleiding. Als vooropleiding is het vereist dat je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding (of gelijkwaardig) met affiniteit voor techniek, of dat je beschikt over een MVK diploma, dan wel aantoonbare werkervaring.

Studieduur

Module 5 van onze HVK opleiding bestaat uit 6 lesdagen en een examen.

Investering

De opleidingskosten bedragen € 4.069,- exclusief btw.

Download brochure

Download de brochure van onze losse HVK modules en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag.

Download brochure >