SIL & PL specialist opleiding

Met TÜV persoonscertificaat

Waarom Kader?

TÜV certificaat

Gedreven opleidingscoördinator

Volgens de nieuwste normen

6 lesdagen
3.995,- excl. btw.

Startdata

do 12/10/2023
Breda vol
ma 06/11/2023
Zeist
do 11/01/2024
Zeist
In de praktijkgerichte opleiding SIL & PL specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat, leer je alles over het ontwerp, de realisatie en/of de beoordeling van veiligheidsbesturingen van machines.

Inhoud van de training

De opleiding SIL & PL specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat, is een interactieve training met veel afwisseling tussen theorie en praktische opdrachten.

Het gaat niet alleen om kennis over PL en SIL, maar ook om bredere kennis over bijvoorbeeld noodstoppen, lichtschermen en veiligheidsPLC ’s. We maken tijdens de training gebruik van diverse tools, waar jij naderhand alle ins en outs van weet; SISTEMA (IFA) en de Safety Evaluation Tool (Siemens).

Deze training werd voorheen verzorgd door D&F Safety Academy. Begin 2020 werd D&F onderdeel van Kader Group. Na twee jaar intensieve samenwerking is het nu tijd verder te gaan als Kader Academy. Daarmee verdwijnt de handelsnaam, maar onze mensen, trainingen en gedachtengoed natuurlijk niet. Onze passie voor veiligheid, die in alles wat we doen te zien en voelen is, blijven we uitdragen onder deze nieuwe vlag.

Is de training geschikt voor mij?

De opleidings is geschikt voor engineers, ontwerpers, technici van zowel machinebouwers (ontwerp) als eindgebruikers (controle), maar ook voor leidinggevenden die meer inzicht willen in de eisen die gesteld worden aan ontwerp en realisatie van veiligheidsgerelateerde hardware en software.

Studieduur

De opleiding omvat 6 lesdagen, die niet aaneengesloten worden gegeven. De een á twee weken die steeds tussen de opleidingsdagen zitten zijn nodig om het geleerde te vertalen naar de praktijk.

Investering

De investering voor de SIL & PL Specialist opleiding bedraagt € 3.995,- exclusief btw.

Download brochure

Download de brochure en krijg uitgebreide informatie over de SIL & PL specialist opleiding. Denk aan de te behandelen onderwerpen en de toegevoegde waarde van de opleiding.

Download brochure >