Software in veiligheidsPLC’s

Waarom Kader?

Gedreven opleidingscoördinator

Ervaren trainers

In de machinebouw worden veiligheids-PLC’s en programmeerbare (configureerbare) veiligheidsrelais steeds vaker toegepast. De focus ligt vaak op het selecteren van componenten (al dan niet redundant) en het berekenen van faalkansen. Maar het is minstens zo belangrijk dat de applicatiesoftware foutloos is. En foutloos betekent niet alleen goed testen!

Inhoud van de training

De trainingen van PLC leveranciers zijn technisch inhoudelijk en gericht op specifieke software en hardware. Deze trainingen gaan meestal onvoldoende in op de veiligheidsaspecten. Want; Wat vereist de PL of SIL norm? Hoe weet u dat software foutloos is? Is testen voldoende? Heeft software ook een Performance Level? Wat moet er allemaal vastgelegd worden? Hoe zit het met de verantwoordelijkheid?

Is de Software in veiligheidsPLC’s training geschikt voor mij?

De training is geschikt voor software engineers, ontwerpers, technici van zowel machinebouwers (ontwerp) als eindgebruikers (controle). Maar ook leidinggevenden die meer inzicht willen in de eisen die gesteld worden aan ontwerp en realisatie van veiligheidsgerelateerde software zijn van harte welkom. 

Studieduur

De studieduur van deze training bedraagt 1 lesdag van 9.00 tot 16.30

Investering

De investering voor deze training bedraagt €630,- exclusief BTW.