Thermografie en Blowerdoor

Waarom Kader?

De training bevat een praktijktest!

Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.

1 lesdag
418

Startdata

vr 17/11/2023
Zeist
Wil je meer weten over de luchtdichtheid van een woning of gebouw? Dan is de training Thermografie en Blowerdoor iets voor jou!

Inhoud van de training

De luchtdichtheid en het vasthouden van kostbare warmte van een woning of gebouw worden gemeten met behulp van thermografie en een blowerdoor. Luchtlekken in de gebouwschil, vocht- en isolatieproblemen (gevel en dak) of lekken in verwarmingssystemen worden zichtbaar middels thermografische en blowerdoormetingen en eventuele rooksimulaties. De thermografische foto’s maken in één oogopslag duidelijk waar er warmte verloren gaat in het pand, waarbij tijdens de blowerdoormeting de meetresultaten worden bevestigd.

De thermografische meting wordt vaak gecombineerd uitgevoerd met een blowerdoormeting om zo een volledige nulmeting van de energieprestatie met betrekking tot warmte- en luchtdichtheid te krijgen.

Voorafgaand aan een blowerdoortest worden alle ramen, buitendeuren en ventilatieopleidingen (af)gesloten. Binnendeuren worden juist geopend. Vervolgens brengt de blowerdoor het pand onder een bepaalde onder- of bovendruk. De blowerdoortest meet de hoeveelheid lucht die via de kieren en naden door de gebouwschil lekt of juist binnendringt en wordt daarom ook wel de luchtdichtheidstest genoemd.

Interessant: de training bevat een praktijktest!

Is deze training geschikt voor mij?

Ben je (bijna) vakbekwaam EP adviseur? Of geinteresserd in de werking en principes van thermografie en blowerdoor? Dan is deze training geschikt voor jou! Wij gaan uit van een technische vooropleiding.

Studieduur

De training Thermografie en Blowerdoor beslaat één lesdag en duurt van 09.00 tot circa 16.00 uur.

Investering

De financiële investering bedraagt € 418,- per persoon, exclusief btw.

Download brochure

Download de brochure van onze training Thermografie en Blowerdoor en ontvang uitgebreide informatie over de training.

Download brochure >