Vertrouwenspersoon basismodule

De docent is een erkend Vertrouwenspersoon

Opgezet vanuit de praktijk

Mogelijkheid tot doorstromen volledige opleiding

2 lesdagen
890,- excl. btw.

Startdata

wo 11/10/2023
Utrecht
ma 18/09/2023
Utrecht Gestart
Deze training wordt jou aangeboden in samenwerking met ETOP. ETOP is een professionele organisatie die opleidingen, trainingen en cursussen ontwikkelt en verzorgt op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Inhoud van de vertrouwenspersoon basismodule

Als beginnend vertrouwenspersoon zit je met veel vragen. Wat is de taak van de vertrouwenspersoon? Wat doe ik wel en wat juist niet? In deze basismodule krijg je informatie over de rol bij de ondersteuning van medewerkers die een beroep op je doen.

Je biedt hen een luisterend oor en denkt mee over hoe de situatie het best aangepakt kan worden. Ook wil je natuurlijk weten hoe de vertrouwensrol in de organisatie ingebed kan worden. Je onderzoekt praktijkvoorbeelden, deels met behulp van een acteur tijdens de laatste middag.

Na de training heb je duidelijk zicht op de rol, taak en positie als vertrouwenspersoon in de organisatie. Je kunt medewerkers die een beroep op je doen opvangen en advies geven. Je weet welk beleid de organisatie moet uitwerken om medewerkers zoveel mogelijk te beschermen tegen (de gevolgen) van ongewenst gedrag.

Is de vertrouwenspersoon basismodule geschikt voor mij?

Deze training wordt aanbevolen voor beginnende vertrouwenspersonen of voor vertrouwenspersonen die hun kennis willen actualiseren. Na deze module kan je doorschakelen naar de geaccrediteerde opleiding met 3 aanvullende dagen. Zo kan je persoonscertificering aanvragen bij het LVV.

Studieduur

De vertrouwenspersoon basismodule duurt in zijn totaliteit twee dagen.

Investering

De financiële investering voor de vertrouwenspersoon basismodule is € 890,- exclusief btw.

Download brochure

Download de brochure van onze opleidingen tot Vertrouwenspersoon en lees alles over het programma, de doelgroep en een uitgebreide beschrijving van de opleiding.

Download brochure