VIL VCU

Waarom Kader?

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, catering, examen of eventueel herexamen,

Altijd een locatie bij u in de buurt!

Les van vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven

VCU certificering is verplicht bij het uitzenden van personeel naar bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico.

Inhoud VIL VCU

Bij werkzaamheden met een verhoogd risico kun je denken aan werkzaamheden in fabrieken, installaties en werkplaatsen. Eén van de criteria voor VCU certificering is dat alle intercedenten en leidinggevenden een cursus VIL VCU volgen, het VIL VCU examen afleggen en beschikken over een geldig diploma.

Onze vakkundige docenten hebben een praktijkgerichte cursus VIL- VCU opgezet die jou goed voorbereidt op het VCA examen.

Het lesmateriaal is getoetst aan de eindtermen zoals deze zijn vastgesteld door het CCVD-VCA. Op basis van deze eindtermen is een lesstructuur opgezet:

  • Machines en gereedschappen incl. lassen en solderen
  • Werken op hoogte en hijsen en heffen
  • Onderliggende wetgeving (Arbowet)
  • Brand- en explosiegevaar en gevaarlijke stoffen
  • Veiligheid en belangrijke veiligheidstheorieën
  • Lawaai, trillingen, koude en hitte
  • Besloten ruimtes en werkvergunningen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Relevante onderwerpen voor intercedenten en leidinggevenden

Studieduur

De avondopleiding bestaat uit twee lesavonden, één lesavond per week gedurende twee achtereenvolgende weken. De laatste avond vindt aansluitend het examen plaats.
De dagopleiding bestaat uit één gehele lesdag, aansluitend vindt het examen plaats.

Investering

De investering voor de VCA Basis cursus bedraagt € 255,- per persoon exclusief btw.

VCU Certificering

Uitzend- en detacheringsbureaus met een VCU certificaat kunnen personeel uitzenden naar opdrachtgevers die VCA eisen en/ of bedrijven met een VCA certificaat. Laat Kader uw organisatie begeleiden naar VCU Certificering en behaal daarmee een voorsprong bij het verwerven van opdrachten!

Download brochure

Download de brochure voor onze VCA opleidingen en lees meer over de onderwerpen die aan bod komen, het VCA examen en de geldigheid van het VCA diploma.

Download brochure >

Veelgestelde vragen

Wat is een VCA opleiding

In een VCA opleiding leren deelnemers in 1 dag alles over veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

Wat is een VCA opleiding
Waarom een VCA diploma?

Het VCA examen en het behalen van een VCA diploma is een eis binnen VCA en VCU gecertificeerde bedrijven. Ook kan het een eis zijn van opdrachtgevers. Medewerkers horen goede instructies te krijgen om ongevallen en incidenten te beperken. Een ongeval of incident betekent voor de werkgever namelijk altijd verlies. Naast mogelijke letsels kosten herstelwerkzaamheden en het uitzoeken van aansprakelijkheid veel tijd.

Waarom een VCA diploma?
Wat is een Toolboxmeeting?

Een toolboxmeeting is een korte presentatie over een bepaald veiligheidsonderwerp. Het doel van een toolboxmeeting is om de veiligheid te bevorderen binnen een bedrijf. De toolboxmeeting is bestemd voor leidinggevenden, uitvoerend personeel en derden.

Wat is een Toolboxmeeting?

Gerelateerde begrippen