Opleidingen

Opleiding Blootstellingsonderzoek

Vanaf 5 juni vinden onze opleidingen en trainingen weer fysiek plaats.
6 lesdagen
5 AH/VK Hobéon-SKO studiepunten
De enige opleiding waarbij u in de praktijk aan de slag gaat met blootstellingsmetingen en deze op een juiste manier leert interpreteren.

Praktijkgericht meten van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek

Veel bedrijven in Nederland hebben de blootstelling aan gevaarlijke/chemische stoffen niet of onvoldoende in kaart gebracht.

Blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek kan inzichtelijk worden gemaakt door te meten, maar vaak is het kostenefficiënter om blootstellingsmodellen in te zetten. Een belangrijk onderdeel van de opleiding blootstellingsonderzoek is het toetsen van de meetresultaten ten opzichte van de normen en gezondheidskundige waarden. Daarnaast wordt de statistische verwerking van de gegevens behandeld. Alles draait om het meten en beoordelen van chemische en biologische stoffen op de werkplek.

Wilt u zelfstandig een kwalitatief en wettelijk onderbouwd blootstellingsonderzoek kunnen uitvoeren? Dan is deze opleiding uitermate geschikt.

Resultaat opleiding Blootstellingsonderzoek

Na het volgen van de opleiding blootstellingsonderzoek kunt u:

  • een gefundeerde uitspraak doen over de eventuele gezondheidsrisico die medewerkers lopen door de blootstelling aan gevaarlijke stoffen. U baseert uw uitspraken op de uitkomsten van blootstellingsmodellen en uitgevoerde metingen;
  • invulling geven aan de wettelijke eis ten aanzien van een verdiepende RI&E op het gebied van gevaarlijke stoffen.

Praktische informatie

De opleiding Blootstellingsonderzoek bestaat uit 6 lesdagen gedurende één vaste lesdag per week, waarvan één dag bestaat uit presentatie van de praktijkopdracht. De investering bedraagt 3175,- euro excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, meetapparatuur etc.

LET OP: lesdag 3 wordt verzorgd op een praktijklocatie in Breda. Voor lesdag 3 dient u dus wellicht verder te reizen dan uw leslocatie.

Incompany training

Onze opleiding Blootstellingsonderzoek is ook als incompany training te volgen. Wij maken de opleiding volledig op maat en stemmen deze af op uw wensen. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Subsidie

Voor het aanvragen van subsidie kunt u gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Wat vindt u in onze brochure?

Download onze brochure Blootstellingsonderzoek en krijg meer informatie over de profielschets en de doelstellingen. U ziet wat de toelatingseisen zijn en de studiebelasting is.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:

Direct contact

bart en ivo