Opleidingen

Gevaarlijke stoffen: praktijkgericht meten van blootstelling op de werkplek

Lesdagen en trainingen worden online voortgezet!
5 lesdagen
5 AH/VK Hobéon-SKO studiepunten
De enige opleiding waarbij u in de praktijk aan de slag gaat met blootstellingsmetingen en deze op een juiste manier leert interpreteren.

Veel bedrijven in Nederland hebben de blootstelling aan gevaarlijke/chemische stoffen niet of onvoldoende in kaart gebracht.

Blootstelling aan gevaarlijke stoffen kan inzichtelijk worden gemaakt door te meten, maar vaak is het kostenefficiënter om blootstellingsmodellen in te zetten. Een belangrijk onderdeel van de opleiding ‘Gevaarlijke stoffen: praktijkgericht meten van blootstelling op de werkplek’ is het toetsen van de meetresultaten ten opzichte van de normen en gezondheidskundige waarden. Daarnaast wordt de statistische verwerking van de gegevens behandeld. Alles draait om het meten en beoordelen van chemische en biologische stoffen op de werkplek.

Wilt u zelfstandig een kwalitatief en wettelijk onderbouwd blootstellingsonderzoek kunnen uitvoeren? Dan is deze opleiding uitermate geschikt.

Resultaat opleiding Gevaarlijke stoffen: praktijkgericht meten van blootstelling op de werkplek

Na het volgen van de opleiding kunt u:

  • een gefundeerde uitspraak doen over de eventuele gezondheidsrisico die medewerkers lopen door de blootstelling aan gevaarlijke stoffen. U baseert uw uitspraken op de uitkomsten van blootstellingsmodellen en uitgevoerde metingen;
  • invulling geven aan de wettelijke eis ten aanzien van een verdiepende RI&E op het gebied van gevaarlijke stoffen.

Praktische informatie

De opleiding Gevaarlijke stoffen: praktijkgericht meten van blootstelling op de werkplek bestaat uit 5 lesdagen gedurende één vaste lesdag per week, waarvan één dag bestaat uit presentatie van de praktijkopdracht. De investering bedraagt 2740 euro excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, meetapparatuur etc.

LET OP: lesdag 3 wordt verzorgd op een praktijklocatie in Breda. Voor lesdag 3 dient u dus wellicht verder te reizen dan uw leslocatie.

Incompany training

Onze opleiding Gevaarlijke stoffen: praktijkgericht meten van blootstelling op de werkplek is ook als incompany training te volgen. Wij maken de opleiding volledig op maat en stemmen deze af op uw wensen. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Subsidie

Voor het aanvragen van subsidie kunt u gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Wat vindt u in onze brochure?

Download onze brochure Gevaarlijke stoffen: praktijkgericht meten van blootstelling op de werkplek en krijg meer informatie over de profielschets en de doelstellingen. U ziet wat de toelatingseisen zijn en de studiebelasting is.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:

Direct contact

team HVK