Middelbare Veiligheidskunde - MVK

Alfatech

Ik ben nu een betere gesprekspartner voor collega’s, directie en opdrachtgevers

Bij Alfatech gaan veiligheid en kwaliteit boven alles. Onze medewerkers moeten hun werk veilig kunnen doen, de elektrotechnische installaties die we opleveren moeten betrouwbaar zijn en de kwaliteit van onze producten en diensten moet geborgd zijn. Om de organisatie te helpen om dit niveau te behalen en behouden ben ik de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige gaan volgen.

Tijdens de opleiding worden de vele verschillende facetten van het veilig werken behandeld. Van stofeigenschappen tot gedrag op de werkplaats. Iedere week worden er andere onderwerpen en werkmethoden besproken, wat zorgt voor veel diversiteit. De locaties zijn erg prettig en goed verzorgd en het is prettig dat er dat er flexibiliteit is betreft de inhaalmogelijkheden. De doorlooptijden van de ingeleverde stukken hadden van mij iets sneller gemogen, zodat de theorie nog vers in het geheugen zit zodra je de feedback ontvangt, maar uiteindelijk heb ik de opleiding met volle tevredenheid doorlopen.

Tijdens de opleiding ben ik mij er bewust van geworden dat iedereen anders is en een andere reactie op bepaalde situaties kan hebben. Doordat ik nieuwe inzichten heb opgedaan ben ik in staat om de intrinsieke motivatie van de mensen aan te wakkeren alsmede veiligheidsbewustzijn te creëren.

Wat voor mij de meerwaarde is? Binnen de organisatie ben ik een betere gesprekspartner voor zowel mijn collega’s als de directie. Daarnaast kan ik Alfatech beter ondersteunen en begeleiden in het behalen van certificaten zoals VCA en het doorlopen van audits en kan ik gemakkelijker het gesprek aan gaan met veiligheidsdeskundigen van onze opdrachtgevers.

Wim van Zaanen, Alfatech

8,0