Middelbare Veiligheidskunde - MVK

BTL Nederland

Wekelijks een ‘vakidioot’ voor de klas

Ongeveer drie jaar na het afronden van mijn Integrale Veiligheidskunde opleiding mistte ik nog steeds de praktische handvatten om mijn werk te verrichten. Dit is voor mij de voornaamste reden geweest om te beginnen aan de MVK opleiding. Achteraf ben ik blij dat ik de stap heb gezet.

De opleiding is naar tevredenheid verlopen. Alle lessen waren leerzaam en interessant. Dit komt uiteraard vanuit het intrinsieke, je komt naar de lesdagen om er zelf slimmer van te worden. Aan de andere kant was het contact met medestudenten ook nuttig. Ieder had zijn eigen specialiteiten waardoor je van elkaar kon leren. De lesmethode van Kader beschrijf ik als plezierig. Iedere week hadden we een ander onderwerp. Ik kan dan ook niet zeggen dat ik een onderwerp mis. Wel zou ik het prettig gevonden hebben wanneer onderwerpen over meerdere dagen behandeld zouden worden, zodat er dieper op de stof in gegaan kan worden. Dit is alleen (denk ik) niet haalbaar in de praktijk. Een meerwaarde van de opleiding waren ook de docenten. Vaak mis je specifieke kennis bij een docent, maar bij Kader was dit niet zo. Wekelijks stond er weer een nieuwe “vakidioot” voor de klas die je het fijne van het onderwerp bijgebracht.

Door deze “vakidioten” heb ik praktische handvatten aangereikt gekregen waardoor ik mijn werk anders ga doen. Ik kijk op een andere manier naar bepaalde zaken en door de Middelbare Veiligheidskundige opleiding heb ik mijn netwerk kunnen verbreden. Naast de meerwaarde voor mezelf was de MVK opleiding ook voor mijn werkgever van toegevoegde waarde. Nu ik de praktische handvatten heb kijk ik op een andere manier de organisatie in. Wanneer er Veiligheidskundige problemen zijn kan ik dus fungeren als vraagbaak.

Mijn ervaring met Kader heb ik als zeer prettig ervaren. Ten eerste was ik redelijk laat met inschrijven. Door een goede samenwerking kon ik alsnog op tijd beginnen met de opleiding. Daarnaast vond ik het contact met de opleidingscoördinator prettig, je krijgt echt het gevoel dat je als student niet zomaar een nummertje bent!

Kevin van der Heijden, BTL Nederland

7,5