Middelbare Veiligheidskunde - MVK

CableSpace Solutions b.v

De docenten van Kader zijn echte vakidioten

Door mijn fascinatie voor veiligheid volgde ik bij Kader de opleiding BVK. Die opleiding wakkerde mijn enthousiasme aan: ik wilde meer! Gelukkig bood mijn werkgever mij de mogelijkheid om te starten met de MVK-opleiding. Die kans greep ik met beide handen aan.

De opleiding begon tijdens de eerste coronagolf, waardoor we online lessen volgden. Dat was even wennen, maar de lessen hadden een goede opzet en waren daardoor goed te volgen. De docenten van Kader zijn echte ‘vakidioten’, ieder met een eigen passie voor zijn of haar vakgebied. Deze passie zorgde er voor mij voor dat mijn aandacht niet verslapte en de tijd omvloog.

Tijdens de lessen was er genoeg tijd om vragen te stellen. De uitleg van de docenten was helder en er was soms zelfs ruimte voor een lach! Wel miste ik soms interactie met medestudenten die hun camera’s uitzetten. Gelukkig waren de laatste paar lessen klassikaal en konden we elkaar live zien en spreken. Ook ben ik dankbaar dat bij het schrijven van mijn scriptie – voor mij een eerste keer – Kader mij de juiste begeleiding gaf. Mede daardoor slaagde ik voor mijn opleiding diploma!

De MVK-opleiding gaat een stuk dieper in op de materie dan de BVK-opleiding…. De opleiding zat vol bruikbare informatie over onderwerpen waar ik dagelijks mee te maken heb, zoals tillen, machines, temperatuur en verlichting. Na deze opleiding loop ik écht anders op de bouwplaats en spreek ik zelfs mensen aan op hun veiligheidsgedrag. Waar ik vroeger vaak dacht: ‘Dit gaat prima.’, stel ik mezelf nu vaker de vraag: ‘Hoe kan dit beter?’

Voor mijn organisatie is het een grote meerwaarde om een MVK’er in dienst te hebben. Collega’s wachten nu niet meer te lang op een antwoord bij veiligheidsvragen, maar kunnen bij mij terecht als vast aanspreekpunt. En omdat ikzelf betrokken ben bij verschillende projecten, kan ik het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers ‘wakker’ houden.

Kortom: mijn ervaring met Kader is heel goed. Ik vind het een mooie club met de juiste instelling. Hoewel corona roet in het eten gooide, is het lesmateriaal in orde en is de locatie voor klassikale lessen goed verzorgd!

Ruud van Brink, CableSpace Solutions b.v

8,5