Middelbare Veiligheidskunde - MVK

Coroos

Naar volle tevredenheid heb ik deze opleiding doorlopen

Ik heb binnen mijn werk de kans gekregen aan de slag te gaan als safety officer, waarbij deze MVK opleiding mij ondersteunt in kennis en vaardigheden.

Naar volle tevredenheid heb ik deze opleiding doorlopen. Ondanks dat mijn opleiding volledig in coronatijd plaatsvond, hebben we vrijwel alle lessen op locatie kunnen doorlopen, mede door de kleinere groep waarin de MVK-opleiding werd gegeven. Daarnaast was er bij Kader ook nog eens alle ruimte om bijvoorbeeld lessen in te halen, extra tijd te nemen voor opdrachten.

De grootste meerwaarde die ik uit de opleiding heb gehaald en die ook de meerwaarde voor de organisatie gaat betekenen, is het leren werken met wetgeving en normering en van daaruit samen met de juiste expertise binnen de organisatie te werken naar een passende manier om het werk veilig te organiseren en uit te voeren. Hiervoor heeft Kader echt de juiste tools en inzichten geleverd. Dit heeft Kader niet alleen voor elkaar door documentatie, maar door de inzet van echte vakdocenten elk met een eigen expertise.

De lesmethode die Kader hanteert, met een digitaal platform waarop alle informatie beschikbaar is voor de student, aangevuld met lessen door vakdocenten en vooral tijd voor discussie en gesprek is echt heel waardevol gebleken. Daarnaast zijn de docenten ook na de les bereikbaar voor vragen of zienswijzen.

Het meest belangrijke wat ik echter vond, is dat docenten echt inhoudelijke terugkoppeling geven op de opdrachten die je maakt en de scriptie die je schrijft. Dit lijkt eenvoudig maar elke student schrijft vanuit zijn eigen project of werk en op zijn eigen manier. Goede inhoudelijke terugkoppeling vraagt veel tijd en energie en ik vind dat Kader daar veel aandacht voor heeft. De opleiding wordt afgesloten met een scriptieverdediging tegenover een drietal veiligheidskundigen. Dit lijkt misschien wat vreemd voor een middelbare beroepsopleiding maar het helpt je echt om te oefenen voor gelijke situatie die je tijdens het werk tegen zal gaan komen bij bijvoorbeeld je werkgever of een overheidsinstantie waar je mee te maken krijgt.

Ook het praktische contact buiten de inhoud van de opleiding om wordt erg gewaardeerd. Niet alleen door mij, maar tijdens de opleiding met alle uitdagingen rondom corona, het regelen van alle nevenzaken, echt super en duidelijk.

Voor mij verdient Kader met deze opleiding dan ook een dikke 9! Dank voor jullie inzet voor mij en mijn werkgever!

Matthijs Rekers, Coroos

9