Middelbare Veiligheidskunde - MVK

Patrimonium

Kader werkt als een geoliede machine

Mijn interesse lag al vroeg bij de ARBO. Daarom begon ik ooit als lid in de Arbocommissie van de OR. Vervolgens werd ik preventiemedewerker en arbocoördinator. Ik hielp ons bedrijf mee met een VCA-certificaat en voerde – met een Veiligheidsdeskundige op de achtergrond – de RI&E uit bij Patrimonium. Hierdoor zat ik zo diep in de stof dat ik mijn kennis graag wilde uitbreiden met een MVK-opleiding. Gelukkig stimuleerde onze directie/MT dit.

De opleiding was best pittig, omdat we door de coronacrisis online lessen via Teams volgden. Maar ik ben heel tevreden. Ik kon alle lessen terugkijken, de docenten waren prettig en we waren een leuke groep die veel in- en output gaf. De opleidingscoördinatoren zorgden voor een soepel verloop, ook als inloggen bijvoorbeeld moeizaam ging. Als ik een vraag had kon ik die na de les altijd nog aan de docenten stellen en mijn mentor bood goede ondersteuning voor mijn scriptie.

Door de lessen is mijn kennis in het veiligheidskundige vak verbreed én verdiept. Binnen onze organisatie is het nu niet meer nodig om externe MVK’ers in te huren. Een meerwaarde! Ook woningcorporaties waar we mee samenwerken kunnen mij nu inzetten als Middelbare Veiligheidskundige.

Al met al werkt Kader als geoliede machine. Het secretariaat staat altijd voor je klaar en beantwoord je vragen vaak binnen een dag. De docenten zijn bevlogen en stonden paraat om te helpen waar nodig, met veel enthousiasme en geduld.

Wieger Riemersma, Patrimonium

8,5