Hogere Veiligheidskunde - HVK

Schunk Xycarb Technology B.V.

Goede interactie met de docenten, waarbij we veel van elkaar geleerd hebben.

Ik ben de Hogere Veiligheidskunde opleiding gaan volgen om me verder te ontwikkelen op meerdere veiligheidsgebieden/-topics, met name op procesveiligheid, en het aanbrengen van de verdiepingsslag op het het aanwezige veiligheidskennis niveau. De opleiding is voor mij een mooie aanvulling op mijn reeds genoten opleidingen HBO-TQM en HBO-Procesmanagement. Het is het ontbrekende puzzelstuk in dit geheel binnen het werkterrein van management. De opleiding is voor mij ook een bevestiging, en waarmee ik kan aantonen, dat ik reeds op HVK niveau mijn functie beoefen.

De modulaire opbouw van de lessen is prima, dit biedt de mogelijkheid om ten allertijden in te springen met de opleiding. De locatie Bunnik en lestijden waren perfect. Deskundigheid van de docenten was goed en er was voldoende ruimte voor eigen inbreng. De interactie in de HVK groep en met de docenten was goed, waarbij we veel van elkaar geleerd hebben en van waarde voor elkaar hebben kunnen zijn en nu nog zijn. De RI&E is in mijn optiek onderbelicht gebleven. Hier had ik meer van verwacht.

Door de brede ontwikkeling en het verkrijgen van nog meer deskundigheid op de verschillende facetten van (proces) veiligheid kan ik als veiligheidsadviseur nog beter tot mijn recht komen. Waardoor ik een nog betere en betrouwbaardere gesprekspartner kan zijn voor de interne organisatie maar ook externe partijen op het gebied van veiligheid. Dit is voor mij zeker een meerwaarde van de opleiding. Voor mijn organisatie zit de meerwaarde hem in dat ik met de opgedane kennis, vaardigheden en inzichten nog beter het verbeterpotentieel van de organisatie inzichtelijk kan maken en de gebieden die nog onvoldoende aandacht hebben gekregen te kunnen belichten en van een advies te voorzien alsmede de richting waarin te ontwikkelen en te kunnen bepalen.

Kader is een servicegerichte organisatie. Vragen tijdens de opleiding worden snel en met zorg behandeld. Ik heb goede afspraken kunnen maken over het gehele onderwijstraject om tot HVK te komen. Voor ons bouwproject in Helmond heb ik Kader ook ingeschakeld om de veiligheid op deze bouwlocatie te verzorgen voor Xycarb. De deskundigheid hier is ook goed te zien en is naar tevredenheid van Xycarb door Kader ingevuld. Een organisatie waar je als HVK-er je goed thuis zou kunnen voelen of een samenwerking mee kunt hebben.

Schunk Xycarb Technology B.V.

Pierre van den Boogaard, ESH Officer/Hoger Veiligheidskundige, Schunk Xycarb Technology B.V.

8,0