1 mei 2023 begint de nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget. Uiteraard kunnen de opleidingen van Kader Academy opnieuw gefinancierd worden met het STAP-budget! Met het STAP-budget word jij tegemoet gekomen in je ontwikkelwensen. Lees snel verder wat Kader Academy en het STAP-budget voor jou kunnen betekenen.

Het STAP-budget is in het leven geroepen om de arbeidsmarktpositie van veel Nederlanders te verstevigen. Met het STAP-budget kun jij maximaal € 1000 euro inclusief btw per jaar aanvragen om te gebruiken voor een opleiding of cursus. Met een vakgerichte opleiding vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Zo heb je meer kansen om een nieuwe baan te vinden of om je huidige baan te houden.

Persoonlijke voorwaarden STAP-budget

Kom je in aanmerking voor het STAP-budget? Er zitten namelijk wel een aantal voorwaarden aan het aanvragen van het STAP-budget.

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd;
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk;
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.

Daarnaast start je opleiding minimaal 4 weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, maar uiterlijk voor 30 september 2023. Bijvoorbeeld: jij vraagt op 1 mei het STAP-budget aan, dan moet jouw opleiding starten tussen 29 mei 2023 en 30 september 2023. Start je opleiding later, kan je gebruik maken van een andere aanvraagperiode. Tot slot is het STAP-budget maximaal 1 keer per jaar beschikbaar.

Mocht een opleiding meer kosten dan de maximale subsidie van € 1000 euro dan ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen van de rest van het bedrag. In 2023 zijn er 5 aanvraagperiodes voor het STAP-budget.

Aanmelden voor een Kader opleiding met het STAP-budget?

Geweldig dat je jezelf wilt blijven ontwikkelen en ook nog eens in aanmerking komt voor het STAP-budget. Om aanspraak te maken moet je je aanvraag indienen via het STAP-portaal van het UWV. Voor deze aanvraag heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit aanmeldingsbewijs krijg je van ons, wanneer jij je hebt aangemeld voor een opleiding en hierbij in het vak ‘Opmerkingen’ hebt aangegeven dat je gebruikt wilt maken van het STAP-budget. Let op! Je bent zelf verantwoordelijk om te checken of je voldoet aan alle voorwaarden en of jouw STAP-budget aanvraag is goedgekeurd.

Het aanmeldingsbewijs is een pdf die je ontvangt nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding. Hier staat onder andere een inschrijfnummer en de einddatum van de opleiding op. Dit aanmeldingsbewijs krijg je ingevuld van ons, wanneer jij je aanmeldt voor een opleiding en hebt aangegeven dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget.

De vorige periode was het STAP-budget erg snel op. Wees er daarom snel bij! Je kunt op dit moment namelijk je aanmeldingsbewijs al aanvragen zodat je je op 1 mei direct kunt aanmelden voor de opleiding van jouw keuze.

Het is niet mogelijk om het STAP-budget met terugwerkende kracht aan te vragen voor opleidingen die al gestart zijn, of starten voor 29 mei!

Kun jij de opleiding die je zoekt niet vinden in het scholingsregister? Mail dan naar opleidingen@kader.nl of bel ons op 030 243 64 64.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?
Stap 1. Kom ik in aanmerking?
Stap 2. Komt mijn scholing in aanmerking?
Stap 3. Hoe vraag ik het STAP-budget aan?
Stap 4. Meld je aan voor de opleiding van jouw keuze en vul in het vak met ‘Opmerkingen’ in dat jij gebruik wilt maken van het STAP-budget