Ook binnen jouw organisatie speelt veiligheid een steeds belangrijkere rol. Het belang om gevaren te herkennen, risico’s in te schatten en passende maatregelen te nemen, wordt dagelijks groter. Opdrachtgevers eisen dat er aantoonbaar veilig gewerkt wordt, maar ook werknemers zijn zich steeds beter bewust van het belang van veilig werken.
Wat doet de Veiligheidskundige?
De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties. Welke (in) directe risico’s lopen collega’s en welk risico loopt de omgeving bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen jouw organisatie? Zie jij de risico’s en weet je er op de juiste manier mee om te gaan? Een Veiligheidskundige opleiding gaat je hierbij helpen! Om de risico’s binnen de organisatie goed in kaart te brengen, is (hulp van) een Veiligheidskundige absoluut noodzakelijk.
Opleiding Veiligheidskunde
Wil jij jezelf specialiseren in veiligheid en wil je veiligheid naar een hoger niveau tillen? Kies voor Basis-, Middelbare- of Hogere Veiligheidskunde. Er is altijd een opleiding die bij jou past!
Veiligheidskunde is al ruim 25 jaar het dagelijks werk van Kader. Docenten zijn naast hun werk als docent dagelijks actief als Veiligheidskundige. Met deze praktijkervaring bieden wij een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen. Een persoonlijke aanpak vinden we hierin erg belangrijk. Er is veel aandacht voor jouw persoonlijke leerdoelen en we starten op meerdere locaties binnen Nederland, zodat er altijd een locatie bij jou in de buurt is.
Veelgestelde vragen
Het verschil tussen de MVK opleiding en HVK opleiding wordt veel gevraagd. Als potentieel Middelbaar Veiligheidskundige of Hoger Veiligheidskundige is het belangrijk om de verschillen tussen de MVK opleiding en de HVK opleiding te weten.
De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties. Welke (in)directe risico’s lopen collega’s en welk risico loop de omgeving bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen uw organisatie?
Als Preventiemedewerker of Middelbaar Veiligheidskundige houdt u zich bezig met veiligheidsrisico’s op de werkvloer. Maar heeft u ook genoeg kennis om de veiligheidsprocedures verder aan te scherpen of geheel nieuw beleid op te zetten en uit te rollen? Wij vertellen u meer over de stap van praktijkgericht naar beleidsmatig bezig zijn met veiligheid.