Wat is VCA?

Wat is VCA?

VCA staat voor VGM (Veiligheid Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Deze checklist is ontstaan om de veiligheid op de werkplek te vergroten. Doel is het aantoonbaar en veilig uitvoeren van werkzaamheden, het creëren van meer veiligheidsbewustzijn en het reduceren van incidenten en (bijna) ongevallen.

Het VCA examen

Het VCA examen en het behalen van een VCA diploma is een eis binnen VCA en VCU gecertificeerde bedrijven. Wij bieden verschillende VCA opleidingen. Met de Basis VCA opleiding laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM zoals die gesteld is door VCA. Bent u operationeel leidinggevende bij een aannemer? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. Als intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau moet u beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU).

Zowel de Basis VCA opleiding als de VOL VCA opleiding kunt u bij ons online volgen.

VCA Certificering

Organisaties met een VCA certificaat zijn in staat om risicovolle operationele werkzaamheden op een veilige en gezonde wijze uit te voeren. Het VCA certificaat maakt de aanwezigheid van een veiligheidsmanagementsysteem en de beheersing van de veiligheid aantoonbaar. Wij begeleiden uw organisatie in 5 praktische stappen naar VCA Certificering.